Inspiration

De vrouw die echt van zichzelf Houdt.

Bij het woord ‘Overgave’ zie ik een beeld voor me waar ik me vol liefde in iemands armen stort en in het diepe spring zonder te weten waar ik terecht kom. Dit beeld roept een angst in me op. Terwijl we eigenlijk de hele dag in overgave leven want niemand van ons heeft een garantiebewijs dat we een nieuw exemplaar kunnen ophalen bij onze ouders als dit leven ons niet bevalt. Dus rest ons de taak om er het beste van te maken. En dat hoeven we uiteraard niet alleen te doen. En al helemaal niet zonder hulp.

Ik ben inmiddels fan van een aantal coaches. Een daarvan is Chantalle Kamycki. Met haar zuidelijke accent en haar fijne energie weet ze mijn aandacht te trekken en kijk ik regelmatig op haar Facebookpagina en website. Via diverse filmpjes waaronder ook een aantal challenges neemt Chantalle ons mee in haar wereld en wat haar pad al gekruist heeft inmiddels op zowel relatiegebied als persoonlijk gebied. Ze weet waarover ze praat omdat ze haar eigen stukken doorleefd heeft waardoor ze inmiddels een stuk sterker en wijzer is geworden. Als een mooie Feniks die nu andere vrouwen onder haar vleugels meeneemt om dezelfde vlucht te maken.

Journey

In november zie ik een bericht voorbij komen van Chantalle dat ze met een online programma voor vrouwen gaat starten genaamd Overgave. Waarin diverse thema’s aan bod zullen komen zoals omgaan met emoties en triggers, uitleg over onze persoonlijkheid, innerlijke delen en nog een hoop meer interessante onderwerpen. Dit is een mooie gelegenheid om de laatste maand van het jaar samen met een groep gelijkgestemden vanuit een warme thuishaven een journey te maken. Omdat samen delen elkaar weer kracht geeft zonder dat je verplicht ergens aan mee hoeft te doen. Lang leve de online workshops. Dus ik schrijf me in. Op het nippertje.

Neurologische paden

Het uitgangspunt van het programma is vooral: Wie wil ik nu eigenlijk wél zijn? In plaats van niet meer zijn? Dus vanuit een andere benadering nieuwe wegen aanleggen. En dan hebben we het zelfs letterlijk over nieuwe neurologische paden creëren in ons hoofd. Want in onze fantastische hersenpan gaan al onze structuurtjes en programma’s volgens een vaste route. Als je een leven leidt waarin je helemaal happy bent hoef je natuurlijk niet te sleutelen aan nieuwe paden. Maar als je elke keer in situaties terecht komt waarbij je denkt; huh? Dit is absoluut niet helpend of dit doet me wederom pijn of waarom zit ik nog in dit kleine huisje helemaal alleen en spat op Instagram de liefde van het scherm. Nu ben ik inmiddels wel zo nuchter dat het zeker niet overal rozengeur en maneschijn is en zeker niet op social media maar toch…

Rijker palet

Genoeg redenen voor mij mee te doen aan dit programma en om het ook te zien als een schop onder mijn billen. Want dat ik al eerder dingen voor mezelf gemanifesteerd heb is een waarheid. Ik mag de volgende fase van mijn leven gaan inkleuren met een rijker palet dan die ik nu om me heen zie. Dus mijn intentie voor deze journey is dan ook; vanuit zelfliefde de juiste keuzes maken zodat ik d.m.v. daadkracht (welkom innerlijke man) mijn talenten weet om te zetten in vruchtbare bronnen (welkom innerlijke vrouw).

Kwantumfysica

Wie nog nooit van het woord kwantumfysica heeft gehoord denkt misschien aan een woonwinkel die zich richt op wetenschappers. Nu zit daar een speelse kern van waarheid in. Kwantum betekent heel kort door de bocht gezegd lege deeltjes wat eigenlijk energie is. Het krijgt pas een vorm zodra de waarnemer (jij in dit geval) er een vorm aangeeft. Fysica is de materie waarin de deeltjes worden omgezet in een vaste vorm. Stel je voor; jij wilt een perfect huis voor jezelf creëren en begint te fantaseren over de plaats, de vorm van het huis, een heerlijke loungetuin. Alsof je dus in een denkbeeldige woonwinkel staat en alle elementen in je karretje gooit en thuis begint te bouwen. Je richt je helemaal op het gevoel en wat het met je zou doen als je er zou wonen.

Joe Dispenza

Belangrijk is wel dat het moet voelen alsof je er al woont dus je gebruikt de tegenwoordige tijd. Het kwantumveld dus de woonwinkel in dit geval reageert hierop en de energie (alle deeltjes uit je karretje) worden omgezet in een vaste vorm; je nieuwe Huis. Nu lijkt dit bijna te simpel voor woorden en er zit wel een manifestatietermijn aan van minimaal zes weken om dit te realiseren maar er zijn vele voorbeelden terug te vinden die deze theorie bekrachtigen. Een echte kwantummaster is dr. Joe Dispenza. Kijk vooral eens naar zijn films en uitleg op zijn YouTube kanaal.

InnerQueen

Terug naar de workshop. Wie willen we nu wél zijn? We willen een vrouw zijn die echt van zichzelf houdt. Een queen die geen drama schopt maar integer is, haar waarheid spreekt, bruist van energie maar ook zichzelf kan dragen als er mindere periodes in haar leven zijn. Want het gaat wel om een realistisch beeld. Geen kloon van Kim Kardashian. Een vrouw die liefdevol naar zichzelf is. Want als ik heel eerlijk naar mezelf kijk, dan ben ik soms echt te streng voor mezelf wat absoluut niet helpend is. Dus om een nieuwe versie van mezelf te creëren mag ik gaan invoelen wat de vrouw die echt van zichzelf houdt zou zeggen, doen en vooral uitstralen. En wat en waar zou ze eigenlijk willen zijn of willen doen?

Kracht van Herhaling

Chantalle heeft een uniek coachingstraject ontwikkelt waarbij ze ons meeneemt in het creatieproces naar die vrouw die echt van zichzelf houdt waarbij ze ons along the way ondersteunt met filmpjes over omgaan met je weerstand, verlatingsangst, een emotie-trackingsheet wat kan helpen om emoties te zien als wegwijzers naar binnen, geleidemeditaties, Q&A’s en nog veel meer. Door je dagelijks voor een periode van minimaal zes weken te richten op de vrouw die echt zichzelf houdt worden er nieuwe neurologische paden aangelegd in je hersenen. En kan er een shift plaatsvinden in je fysieke leven. De kracht van herhaling die bij peuters (nóg een keer van de glijbaan) steevast elke dag op het programma staat is een essentieel onderdeel van het traject wat voor ons volwassene vaak een uitdaging is.

Billen bloot

Gedurende het traject komen er vanuit de groep foto’s, verhalen en visionboards tevoorschijn van prachtige vrouwen. Wat ik zie en ervaar is dat we stiekem zoveel gemeen hebben met elkaar. Ongeacht de leeftijd of achtergrond. We worstelen met dezelfde thema’s maar met de billen bloot gaan vinden we vaak lastig. In de groep ontstaan openingen, wordt hartzeer uitvoerig besproken, trekken we elkaar uit de modderige weerstand en vieren we euforische momenten waarbij een blote borst de sensualiteit weer aanwakkert of in dit geval eigenlijk andersom.

Vertragen

Ben ik na zes weken inmiddels die vrouw geworden die echt van zichzelf houdt? Ik voel zeker dat ik stapjes maak. En liefdevoller naar mezelf ben. Maar dat ik veel meer mag gaan voelen waar ik nu echt blij van word. En dat kost tijd. Vertragen is het nieuwe woord voor 2021. Stilstaan bij wat Is. Bij je diepste Zelf durven te komen ongeacht wat je daar tegenkomt. Brr… nog wel spannend maar als wij ons licht en kracht kunnen laten zien, is dat een voorbeeld voor anderen. Ik wil Chantalle en alle vrouwen hierbij bedanken voor deze mooie reis en wens iedereen een bijzonder jaar toe waarin de vrouw die echt van zichzelf houdt haar mooiste dromen mag waarmaken.

Wil je ook meedoen aan deze journey of een persoonlijk coachadvies willen? Klik op deze link voor meer informatie over het traject of als je meer over het mooie werk van Chantalle wilt weten, kijk dan even op haar website of volg haar op Facebook voor haar activiteiten.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *