Inspiration

Is Manifesteren het nieuwe Presteren geworden?

In menig (online) magazine of tijdschrift staat tegenwoordig wel een artikel wat gaat over het manifesteren van je eigen leven. Oftewel het omzetten van wensen en verlangens in tastbare materie zoals een nieuwe baan, huis of relatie en het liefst ook een goed gevulde bankrekening. Kenmerkende woorden zoals abundance en prosperity geven aan dat in armoede leven niet meer nodig is. Inmiddels heb ik me aardig in de stof verdiept en toch blijft het af en toe knagen. Is hetgeen wat ik werkelijk wil ook wat mijn ziel wil dat ik ga doen? En als het me niet lukt om mijn wensen te creëren? Als ik niet presteer en niet manifesteer? Ben ik dan een loser?

Ik heb zeker twee banen ‘gecreëerd’ voor mezelf. De ene als accountmanager in de fashion. Ik wilde graag mode verkopen maar geen avondklanten helpen. En zowaar heb ik dat zeven jaar gedaan zonder ook maar 1 avondklant in mijn showroom gehad te hebben. Zeven jaar later wilde ik wat anders. Wederom had ik een duidelijk beeld voor ogen dat ik een brug over ging richting het zuiden des lands. Ik ‘zag’ mezelf letterlijk heen en weer rijden. Ook dat lukte uiteindelijk alleen bleek de baan niet de juiste match te zijn. Ik weet dus van mezelf dat ik het ‘kan.’ Tot de periode na deze banen. Ik raakte in verwarring over mijn intenties. Deels voel ik een sterke creatieve kant maar ook een sterke mensgerichte kant. Waar kunnen mijn talenten en krachten het beste tot uiting komen? Een commerciële baan of toch liever dienstverlenend? En kom ik überhaupt ergens aan de bak als ik niet de juiste papieren op zak heb.

Expressievorm

Ijverig ging ik aan de slag met het maken van moodboards, volgde ik diverse webinars en was ik vooral veel ‘bezig’ met het opnieuw uitvinden van mezelf. Ik geloof er namelijk sterk in dat je verschillende levensfases doorloopt waardoor er ook andere behoeften kunnen ontstaan. Je ontwikkelt je als persoon en daar komt vaak een nieuwe expressievorm uit voort in de vorm van een andere baan, hobby, relatie en vaak zelfs woonplaats. Of de omstandigheden in je leven dwingen je om een andere keuze te maken. Na menig verwoede poging om de antwoorden uit mezelf te persen, kwam er een moment dat ik even stilstond. En ging voelen wat nu precies mijn intenties waren waarom ik zo graag van alles wilde manifesteren.

Je ontwikkelt je als persoon en daar komt vaak een nieuwe expressievorm uit voort.

Een loser

En daar schrok ik wel van. Want ergens is er een stemmetje wat me influistert, als je een ander huis hebt en een eigen bedrijf, onafhankelijk kan zijn van wie dan ook, dan is het pas goed. En met wie spiegel ik mezelf dan eigenlijk? Met de vrouwen om me heen die succesvol en financieel onafhankelijk zijn. Een eigen bedrijf en/of een eigen huis hebben. Maar wat ben ik nu dan? Een loser omdat ik dat nog niet heb? Mijn eigen dikke schuld van het niet goed kunnen nemen van de juiste beslissingen? Te bang om in het diepe te springen?

Zielsverlangens

Schaamte. Dat is het gevoel wat ik ervaarde. En onzekerheid omdat het me niet lukte om een geijkt plan op tafel te krijgen. Waarin mijn drive en power in vermeld staan. Mijn USP’s waarmee ik een bijdrage kan leveren aan deze wereld zodat ik een nieuwe koers kan uitzetten. En als de wet van aantrekking écht werkt en ik niet weet waar ik heen wil, kan de Universe er ook niet adequaat op reageren. Net als een kompas wat rondjes blijft draaien in het schermpje. Ook besefte ik dat ik pas gelukkig zou kunnen zijn als ik van alles zou ‘hebben’ oftewel zaken die buiten mezelf staan. Een eyeopener en wederom verwarrend. Want ja een groter huis maakt me blij. En meer financiële ruimte ook. Kan materie samengaan met je zielsverlangens? Of zorgen je zielsverlangens juist ook voor meer materie? Het is tijd om naar binnen te kijken naar wat mijn échte verlangens en wensen zijn.

Kan materie ook samengaan met je zielsverlangens?

Authentieke Zelf

Want willen vanuit het hoofd is vaak iets anders dan willen vanuit het authentieke Zelf. Het deel in ons wat zonder invloed van buitenaf de hoogste waarheid in zich heeft. En wat vaak ver weggestopt zit door oordelen van buitenaf, de maatschappij die wat anders verlangt dan wat we van binnen voelen. Wil ik iets omdat ik nu niet blij ben met wat ik heb? Dus als ik iets anders heb, ben ik dan weer blij? Of wil ik iets omdat het vanuit een verlangen komt wat ongeacht de uitkomst een verlengstuk is van mijn Zelf. En als ik het dan zuiver heb, durf ik er dan ook naar te handelen?

Alles is Energie

Gezien mijn brede interesse in de mens, zowel fysiek als op mentaal vlak, de cursussen en opleidingen die ik de laatste jaren heb gevolgd, de boeken die in mijn kast staan, kon ik op een bepaald moment een lijn trekken die alles met elkaar in verbinding bracht. Net als die priktekeningen van vroeger, zodra je de gaatjes volgt komt er vanzelf een figuur tevoorschijn. Ik voelde een verlangen die samengevat kon worden in één zin:

Een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen.

Behoeften

Als je dichterbij jezelf komt en je kernwaarden voor ogen hebt, krijg je wat daarop reageert. Als je durft te staan voor wie je bent, in jezelf gelooft en dat uitstraalt dus in de energie kan zijn, dan reageert de energie daarop. Want alles is immers energie. Past iets bij je omdat het je status, geld of aanzien oplevert kan het natuurlijk alsnog naar je toekomen maar zal het altijd een andere lading hebben dan iets creëren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan deze wereld.

Blijf voelen

Tenslotte is het ook zeker goed om te kijken in welke levensfase je zit. Heb je een gezin en gaat daar veel aandacht naartoe, zorg ervoor dat je voor jezelf een situatie creëert die niet teveel druk geeft. Hoe staat het met je gezondheid? Past de hoeveelheid werk of het aantal dagen nog wel bij je energiehuishouding? Of wil je je focussen op andere dingen zoals een opleiding volgen of meer qualitytime met je naasten, dan mag je baan niet teveel aandacht opeisen. Blijf voelen wat je nodig hebt zodat je ook in lijn blijft met je behoeften op ieder moment.

Nieuwe baan

Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden als voedingscoach bij NewFysic. Een nieuwe wereld waar ik na jaren fashion met veel plezier ingestapt ben en wat in lijn ligt met mijn missie. Dus mocht je begeleiding nodig hebben om die lastige kilo’s echt kwijt te raken, neem even contact met me op.

Tot slot nog een leuk manifestatie moment: Ik wilde al een tijdje het boek van Christiane Beerlandt aanschaffen, De sleutel tot zelf-bevrijding maar vond deze net even te duur. Totdat er een oproep op Facebook voorbij kwam, wie het snelst zou reageren mocht ze kopen. Ik was de gelukkige en dus voor mij wederom hét bewijs dat ik op de goede weg zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *