Inspiration

Leef je Licht! Opstellingendag

Jouw unieke eigenschappen en kwaliteiten zijn als cadeaus die je gedurende je leven steeds verder uitpakt. Hier een blik op werpen zorgt vaak voor meer helderheid waardoor je steeds makkelijker een leven kan creëren die overeenkomt met jouw ware Essentie en Zielsbestemming. Hetgeen wat je hier komt doen, wat je komt brengen en wat je kunt verwezenlijken. Als een bol met zaadjes die met de juiste voeding en licht tot bloei kan komen.

Eindelijk mag het weer. Een live workshop bijwonen waarbij het thema en de manier waarop we dit gaan onderzoeken me weer helemaal blij maakt, namelijk door middel van opstellingen. Deze werkvorm is voor mij een van de mooiste manieren om dingen te onderzoeken en op alle lagen te ervaren wat het met je kan doen. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel én waarbij de zielslaag ook aangeraakt wordt. Kortom een dag waarbij we verrast zullen gaan worden door het samenbrengen van ons eigen Licht zodat we hier steeds beter contact mee kunnen maken

Innerlijk Weten

Wat is nu eigenlijk je Licht leven? Je unieke Zielenkracht ervaren en leven vanuit je Essentie? Een sterke connectie voelen met je eigen wezen zorgt ervoor dat je dieper en beter verankerd bent in je lichaam zodat je vanuit een meer gegronde laag informatie kunt halen en keuzes kunt maken die overeen komen met jouw diepere verlangens (en vice versa). Je ervaart een innerlijk Weten wat voor jou kloppend is maar die totaal niet logisch kan zijn voor anderen. Ook kan het zijn dat je beter contact hebt met je unieke eigenschappen en talenten en deze ook echt weet neer te zetten. Het is prachtig als we veel ideeën hebben maar als ze niet omgezet kunnen worden in tastbare doelen kan het eerder voor frustratie zorgen dan voor een verrijking. En soms weet je helemaal niet zo goed wat er eigenlijk aan de hand is maar voel je wel dat er meer mogelijk is dan wat je nu doet.

Je ervaart een innerlijk Weten wat voor jou kloppend is

Immens krachtveld

Via Facebook maak ik kennis met Rianne Sportel waar ik geïnteresseerd raak in haar Dolfijn en Walvisactivatie (online meditatie) die ze om de week op dinsdagavond begeleidt. Heerlijk dobberend in mijn bedje heb ik al een aantal keer kennis gemaakt met het immense krachtveld wat er ontstaat zodra zij de energie van deze dieren uitnodigt om bij ons aanwezig te zijn. De speelsheid van de dolfijnen in combinatie met de aardende energie van de walvissen zorgen ervoor dat je heling en kracht ontvangt zodat je sneller belastende energie kunt loslaten en meer in contact kunt komen met je ware (speelse) natuur.

Diepzielduiken

Rianne begeleidt ook mensen individueel wat ze ‘diepzielduiken’ noemt én organiseert dus regelmatig live workshops waarbij diverse werkvormen aan bod komen zoals opstellingen en energiewerk en waarbij ze gebruik maakt van klank en geluidoefeningen. Waarom neem ik deel aan deze dag? Ik ervaar een enorme behoefte om weer samen te zijn in een setting waarbij ik geïnspireerd zal worden en ben altijd nieuwsgierig naar de onbewuste delen in mezelf die vaak met opstellingen aan het licht komen. Maar ook voel ik nog steeds een angst waardoor ik me niet helemaal durf te laten zien en mezelf kleiner maak dan nodig is. Dus contact maken met mijn eigen Licht kan voor mooie inzichten zorgen.

Veel proberen en hard werken

Vrijdag 26 maart reis ik af naar Zeist waar ik terecht kom in een fijne ruimte genaamd Heart of Gaia. Er zullen vier vrouwen deelnemen aan de workshop en naast Rianne zal ook Clementine Noordzij ons begeleiden op deze dag. Om een fijne bedding te creëren starten we met een meditatie waarbij we ons eigen Licht uitnodigen en ons verbinden met het grote veld van Licht waar we deel van uitmaken. Zodra ik mijn ogen dichtdoe ervaar ik uiteenlopende emoties. Ik voel verdriet, spanning aan de linkerkant van mijn lichaam en ook de schaamte hiervoor. Ook mijn ‘veel proberen en hard werken’ komen voorbij waarmee ik deze gevoelens het liefst weer wegduw. Ik laat het er zijn. Het contact met het grotere veld om me heen zorgt ervoor dat ik erbij aanwezig kan zijn. Zodra ik mijn ogen opendoe en mijn tranen wegveeg kan ik er woorden aangeven en spreek ik hardop uit dat ik deze gevoelens van schaamte, onmacht en verdriet al een tijdje voel maar niet durf uit te spreken. Ik voel meteen een shift in mijn lichaam en de emoties zakken weg. Rianne zegt; ’transformatie kan alleen plaatsvinden als het er mag zijn. Clementine vult aan; dat wat werkelijk gezien is kan losgelaten worden.’ ‘Dus ook de weerstand mag er zijn want er bestaat geen goed of fout.’ Ik voel opluchting en mijn systeem verzacht na het horen van deze woorden. Wat een mooie start van deze dag.

Transformatie kan alleen plaatsvinden als het er mag zijn.

Mijn eigen Zielenlicht

We gaan contact maken met ons Zielenlicht en wat de onderlinge verhouding is met het Aardse Zelf. Er worden tweetallen gevormd en zodra we tegenover elkaar staan benoemen we de rolverdeling. De een representeert het Zielenlicht of Authentieke Zelf, net welke benaming voor diegene passend is, de ander het Aardse Zelf. Ik stap in de rol van mijn Aardse Zelf en zodra ik in contact kom met mijn Zielenlicht voel ik een beweging in mijn lichaam en zet een stap vooruit. Naarmate ik dichterbij kom verandert die toenadering plots in een enorme weerstand en kan ik niets anders doen dan omdraaien. Mijn lichaam begint te trillen, ik voel een enorm verdriet opkomen en grijp naar mijn hart. ‘Ik kan dit niet’ zeg ik met een trillende stem. ‘Ik mag dit niet want anders word ik gestraft.’ ‘Clementine zegt dan; ‘Het is een oud stuk, wat je ervaart is niet van Nu.’ Ze legt een kussen op de grond en benoemt dit als het trauma. Ik raak weer overstuur. Ik kan mijn eigen Licht niet aannemen en wijs hiermee dus eigenlijk mijzelf af. ‘Je kunt het nu achter je laten’ zegt ze. ‘Draai je rustig om en kijk naar het stuk.’ ‘Het ligt in verleden.’ ‘De weg is vrij.’ Heel voorzichtig draai ik me om en kijk naar het kussen. Het moet weg. Ik schuif het aan de kant, uit mijn gezichtsveld. De weg is weer vrij. Ik voel mijn emoties wegzakken.

Expansietijd

Door het aan te kijken en te benoemen heb ik weer zicht op mijn Zielenlicht. Ik krijg een warme blik toegeworpen van de representant van mijn Zielenlicht en mijn lichaam ontspant acuut. We switchen van rol en stap in de energie van mijn eigen Zielenlicht. De energie die ik ervaar is kalm, rustig maar ook groot en aanwezig. Er komen zinnen in mij op en ik zeg tegen de representant van mijn Aardse Zelf; ‘je mag veel meer gaan leunen.’ ‘Je bent niet alleen, het enige wat je mag doen is contact maken met je eigen Licht.’ ‘Het heeft wel tijd nodig om te integreren, het heeft expansietijd nodig en het liefst in de natuur.’ Mijn Aardse Zelf buigt voor mij en zo eindigt de oefening en stap ik met lichte tegenzin uit mijn rol. Wat een cadeau! Ik voel me enorm gesteund en gedragen in de Aanwezigheid van mijn eigen Licht.

Trauma overstijgt tijd en ruimte

Deze oefening brengt mij terug naar een eerder moment waarbij ik door middel van een geleide visualisatie een soortgelijke heftige ervaring heb gehad en de beelden hetzelfde gevoel oproepen als die ik ervaarde in de opstelling. Dit gaat over een heel ander leven en compleet andere tijd. Hetgeen wat ik ooit was en kwam brengen daar ben ik voor gestraft. Trauma overstijgt tijd en ruimte en met opstellingenwerk komen deze ervaringen haarfijn aan het licht. Ik verwonder mij wederom hoe ingenieus ons systeem is en telkens datgene laat zien wat nodig is om verder te komen. Lees mijn blog Wat is nu precies Proceswerk deel 1 voor deze ervaring.

Trauma overstijgt tijd en ruimte en met opstellingenwerk komen deze ervaringen haarfijn aan het licht.

Aanwezigheid van Jezelf

We zijn erg onder de indruk van deze oefening en nadat we de ervaringen uitgewisseld hebben met elkaar, neemt ieder van ons even een moment voor zichzelf om hetgeen wat belangrijk was een plek te geven. Rianne kondigt de pauze aan. Ik begin stilzwijgend aan mijn boterhammetjes en voel nog steeds die sterke aanwezigheid van mijn eigen Zielenlicht. Het gaat eigenlijk helemaal niet om veel ‘doen’. Het gaat er veel meer om of je de Aanwezigheid van Jezelf kan toelaten en ermee durft te Zijn. Wat in deze tijd bijna paradoxaal voelt omdat we juist zo ‘bezig’ zijn om van onszelf iets te maken en/of te creëren. Wat je bent is er al. Je hoeft er alleen maar contact mee te maken.

Be the light you want to see in the world.

Ik wil het programma niet helemaal verklappen maar weet wel dat Rianne en Clementine nog een aantal mooie ervaringsoefeningen voor je in petto hebben op deze dag. Wil je ook kennis maken met jouw Licht? De volgende workshop zal plaatsvinden op 29 Mei. Kijk even op de Facebookpagina van Rianne Sportel voor een update van haar events.

Ik wil Rianne en Clementine hierbij bedanken voor de prachtige dag waarbij hun vakkundigheid, hoge mate van aanwezigheid en scherpe waarnemingsvermogen ervoor gezorgd hebben dat de opstellingen krachtig waren en niets ongezien en ongehoord bleef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *