Inspiration

Na de storm


De stoelen zijn verplaatst, het zeil is van de bank gewaaid en de blaadjes liggen niet meer in de hoek op een hoop bij elkaar. En het is stil. Alsof de natuur het nodig vond om alles even te voorzien van een andere kijk en als het echt menens is dat we dan terug mogen keren naar onze eigen houvast. Laat los wat niet meer dienend is en hou je vast aan datgeen wat je voeding geeft. En laat het dan maar gewoon gebeuren. Want wat er overblijft is misschien in het begin nog wat verwarrend maar na een tijdje zal de luchtigheid terugkeren in je systeem. Gewoon omdat het zo werkt. Want zo binnen zo buiten.

Zodra het stormt buiten word ik daar zelf ook onrustig van. Alsof de wind die aan mijn haren trekt mij letterlijk uitdaagt om terug te klieren. Want hoe kan ik vasthouden aan iets wat me een onveilig gevoel geeft maar tevens van mij vraagt om hierin mee te bewegen. Want tegenwind zorgt voor druk en uitdaging, terwijl wind mee je een gevoel van flow en overgave geeft. Dus laveren tussen beide is de enige oplossing om in balans te blijven. En je hebt ze ook allebei nodig. Alleen maar in flow zijn klinkt heel lekker echter zorgt tegenwind juist vaak voor een verandering van koers en bewustere keuzes maken als het leven vervelend wordt.

Mijn houvast. Voel ik deze altijd? Nee. Voel ik deze nog te weinig? Ja. De wind daagt mij uit (en laten we daar de omgeving van maken) om nog dichterbij mezelf te blijven. En laat me zien dat ik nog te snel bij mezelf vandaan raak als het wat onstuimig wordt. Net als het bootje van de buren dat wegdobberde van de kant door de harde wind. Zonder meteen in het doen of de schaduw te schieten is dit een mooi stukje spiegeling wat bij me terug komt. En een uitnodiging om het te blijven zien zoals het bedoeld is; namelijk meer vrijheid creëren in zowel het bij mezelf blijven en tegelijkertijd dealen met wat de omgeving van me vraagt. De bank buiten laat zich zien zonder beschermhoes. En ziet er eigenlijk heel steady uit zo! Zodra we ons meer durven te laten zien zal dat alleen maar zorgen voor meer houvast. Hoe eng dat ook voelt! Dus als de wind weer aan je haren trekt, weet dat het ook weer over gaat. Fijne zaterdag!

Photo by Khamkéo Vilaysing on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *