Inspiration

Tot wasdom komen!

Kort maar krachtig krijg ik het weer te horen. Het is tijd om tot wasdom te komen. Mijn Innerlijke Stem heeft weer gesproken. De boodschap is helder en toch bekruipt mij een vaag gevoel gevolgd door een klein intimiderend stemmetje. Want hoe dan? Ik wil niet in die HOE terecht komen. Die HOE doet er niet toe. Die mogen we over laten aan de Great Spirit, de Big Universe, de grote Oerbron of hoe je het creatiecentrum ook wilt noemen. Teveel interesses en plannen zorgen inmiddels voor een dagelijkse portie chaos in mijn hoofd. Waarbij mijn focus als een pingpongbal achter mijn intenties aanrent. Zaadjes genoeg die geplant zijn maar aan de blaadjes trekken zorgt er echt niet voor dat ze harder gaan groeien. Ik kan ze beter in goed licht zetten en regelmatig water geven zodat er ook echt iets kan ontstaan.

HERHALING EN TOEWIJDING
Een stappenplan wat zorgt voor het uitbroeden van mijn ideeën (zonder dat ik meteen de vrije stroom) onderbreek zou toch best handig kunnen zijn. Waar ik geen druk op mezelf leg maar wel zorg voor productiviteit. En vooral ook continuïteit. Want herhaling en toewijding zorgen ervoor dat ik mijn skills steeds beter onder de knie heb omdat ze gewoonweg de aandacht krijgen die ze verdienen. Oefening baart kunst en plezier hebben in het uitvinden van mezelf zorgt weer voor meer levenslust. En vooral ook voor meer authenticiteit. Want als ik steeds beter bevriend raak met mezelf, het contact herstel met mijn Innerlijk Kind kunnen we er samen voor zorgen dat de wereld een beetje mooier wordt. Zodat anderen uitgenodigd worden om hetzelfde te gaan doen. Er is genoeg voor iedereen. En iedereen is nodig. Samen zorgen voor meer levensenergie geeft plezier en versterkt het eigen systeem. Wat in deze tijd alleen maar uitdagender wordt.

STAPPENPLAN
Wat bij een creatief proces kan helpen is nagaan voor jezelf wat kan werken of juist niet. We zijn snel geneigd om iets te willen grijpen wat nog niet eens een vorm heeft. Dan is ons hoofd vaak aan het roer. De kunst is om aansluiting te vinden op de creatieve Bron waardoor de inspiratie als het ware naar jou kan komen. Niet grijpen maar juist leren ontvangen. Zodat als we goed afgesteld staan een kanaal worden voor mooie en inspirerende ideeën.
Ruimte geven aan jezelf. Als er geen ruimte is om iets te ontwikkelen kan het gewoonweg niet ontstaan. Een leven vol sociale gezelligheid zorgt niet voor een gevuld innerlijk. Wat leeft er in de diepere wateren van je ziel? Wat komt er boven drijven? Inspiratie laat zich niet vangen in een net van controle en beheersbaarheid. Maar zal in een speelse omgeving waar de energie vrij kan stromen eerder haar gezicht laten zien.
Vertalen naar een begrijpend stuk zonder meteen de vorm te willen zien. Ik ben zelf snel geneigd om ideeën meteen in een vorm te gieten. Door mijn sterke visuele hoofd ‘zie’ ik plaatjes voor me wat er zou kunnen ontstaan. Dat is ergens goed want zo heb je een creatieve view op zaken maar kan je ook vastzetten. Door meer te voelen en in te tunen op de energie van het idee zal deze zich vanzelf laten zien.
Laat logica los. Zeker voor degene die te maken hebben met een sterk aanwezige innerlijke criticus zal het lastiger kunnen zijn om ideeën de ruimte te geven. Vaak maaien we het gras al voordat het lang genoeg is en vindt ons hoofd een ‘out of the box’ idee snel niet haalbaar, niet acceptabel en zit daar vast niemand op te wachten. Zodra we daar teveel naar gaan luisteren blijven we hangen in oude patronen en zienswijzen. Want nieuw is immers ook bedreigend en daar houdt ons ego niet van.
Geef jezelf de tijd maar maak wel een keuze. Zodra we aan dit proces beginnen kun je geneigd zijn om te denken dat als het idee staat, het succesvol is en helemaal voldoet aan je verwachtingen, dat het dan pas goed is. (Vooral de perfectionisten zullen dit herkennen) Dit zorgt er vaak voor dat we halverwege het oefenen of voorzichtig neerzetten al afhaken omdat we niet meteen resultaten zien. En dan geneigd zijn om een nieuw idee op te pakken en daarmee aan de slag te gaan. Dit is killing voor je creatieve flow want voor je het weet ben je in hoofd alleen maar druk met het bedenken van het volgende idee waardoor er overal losse eindjes ontstaan. Wat je een heel onbevredigd gevoel kan geven en vooral voor onrust zorgt!

Wat voelt NU goed? Om ook daadwerkelijk een keuze te maken wat je wilt gaan doen of waar je je aandacht aan wil besteden is het belangrijk om te gaan voelen wat er op dit moment in je systeem leeft of waar de meeste aandacht naartoe gaat. Of wie of wat om jouw aandacht vraagt? Soms zijn we zo geneigd te bedenken wat NU belangrijk is dat we niet zien wat het leven ons wil laten zien. Sta open voor aanwijzingen, toevalligheden, cryptische hints, gesprekken die je opvangt van anderen etc. Het kunnen allemaal aanknopingspunten zijn die ergens toe kunnen leiden.
Wie help ik ermee? Inspiratie wat echt vanuit je ziel komt heeft vaak een diepere betekenis en is meer gericht op het grote geheel dan voor het individueel geluk. Een bereik waar je geen zicht op hebt geeft vaak aan dat het nog niet helder is. Maar dat wil niet zeggen dat het idee niet iets kan worden. Kun je het parkeren of er misschien iemand anders blij mee maken? Soms ben je gewoon een goeie ontvanger en hebben ideeën een andere omgeving nodig omdat je zelf iets anders mag uitbroeden wat beter bij je past. En zodra je denkt in de wet van karma kan het je op een ander moment in je leven een inzicht, les of waardevolle boodschap laten zien waardoor je instant ‘weet’ waarvoor het nodig was.
Heb lef! Vernieuwing en borrelende inspiratie delen met anderen voordat er ook maar iets op papier staat kan ervoor zorgen dat je al snel met allerlei meningen opgezadeld word waar je helemaal niet op zit te wachten. En belandt een waardevol idee misschien wel te snel in de prullenbak. Er zal altijd weerstand zijn. Want jouw visie kan wel eens een bedreiging zijn voor iemand anders. Volg je gevoel! En soms moet je een paar keer op je bek gaan voordat iets werkt. Blijf proberen. Of houd soms een paar maanden je mond totdat je het e.e.a. hebt uitgewerkt. En kom er dan mee tevoorschijn. Zo leer je steeds beter je creatieve flow te kanaliseren.
Stay focused! Eureka! Het ei is gelegd. Er komt een flow op gang en je voelt je enthousiasme groeien. Een helder Innerlijk Weten laat zien wat je er nodig is. Aangesloten zijn op de Bron geeft vaak een enorm verruimend gevoel. Onderdeel zijn van een groter Geheel en je laten leiden door in Overgave te kunnen zijn is werelds. Totdat je afgeleid wordt. Er komt wat vervelends tussendoor, het gaat toch iets minder snel dan je had gehoopt, ineens doen mensen weer een beroep op jou en voor je weet zit je weer vol in afspraken die je niet kunt nakomen, versnippert je energie en baal je einde van de week dat je niet toegekomen bent aan je plan. Een enorme valkuil is tijd. En vooral te weinig tijd of niet productieve tijd. Teveel bezig zijn met details of teveel meegaan in de waan van de dag zorgt voor een disconnectie met jezelf en kan voor onnodige vertraging zorgen.
Schakel hulp in. Nee je hoeft niet alles zelf te doen. Laat sommige touwtjes vieren of geef ze door aan anderen die er net wat beter mee om kunnen gaan. Om hulp vragen is niet zwak maar zorgt ervoor dat je meer tijd besteedt aan hetgeen wat jou blij maakt. Wat er automatisch voor zorgt dat anderen ook weer blij worden. Leer te delegeren en kader tijd af zodat je echt consequent bezig kunt zijn met je idee. En soms is dat iets doen door juist minder te doen.


SPRONG WAGEN
Voor alles is een eerste stap nodig. Die soms aanvoelt alsof we deze met een paar Zevenmijlslaarzen moeten nemen om echt een sprong te wagen. Nee! Dit is vaak een denkfout die ervoor zorgt dat we niet eens een babystapje buiten onze comfortzone durven te zetten. Of we ervaren een omgeving die vooral vindt dat we lekker moeten blijven doen wat we nu doen. Groei zit ‘m in ontwikkelen. Alles wat bekend is vinden we vaak zo vanzelfsprekend. En daar zit vaak de kracht of de valkuil. Wat jou makkelijk af gaat is voor een ander misschien wel lastig. En kun je iemand dus helpen of inspireren. Echter nooit wat anders doen zorgt voor onvoldoende ontplooiing van je talenten. Als we veel meer gaan denken in kwaliteiten uitwisselen met elkaar gaan we meer op gelijke voet staan en wordt de wereld vanzelf speelser en creatiever. Want zonder jou is er geen mij en zal de wereld een mooie ziel altijd laten groeien. Onvoorwaardelijk met een knipoog naar het Onbekende. Want een duik nemen in de wereld van magie brengt altijd iets tot stand.

Photo by Ravin Rau on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *