Inspiration

Wat vertelt de spin?


In een tijd waarin keuzes tegenwoordig meer zorgen voor stress dan voor een verruiming van ons bestaan zijn er ook steeds meer manieren die kunnen helpen om dingen helder te krijgen. Want hoe graag we ook meerdere dingen tegelijk willen doen, zodra we gaan multitasken verliezen we al snel een deel van onze focus. Maar hoe zit het dan met verschillende interesses hebben? Voeding is er niet alleen om te eten maar is ook nodig om jezelf te voorzien van een dosis mentale weerbaarheid. Waar we een duidelijke grens mogen trekken tussen inspanning en ontspanning. Want waar we eerst gewoon een rondje gingen rennen in het park wordt nu alles strak bijgehouden in een app die registreert wat je doet en hoeveel calorieën je verbrand. Of de ‘intentie’. Met welke intentie doe of zeg je iets. Iets energetisch meegeven zorgt voor bewustere keuzes maken maar soms wordt alles bijna een voorbedacht spel.

CONTROLEVERLIES
Terug naar de magie van het leven. De natuur. Ik loop wat peinzend naar mijn ShareNow auto en zie in mijn ooghoek een spin zitten. In een nog redelijk gaaf uitziend web. Kom uit de verwarring is de boodschap. Verstrikt zitten in gedachten zorgt er uiteindelijk voor dat we vaak nog minder zicht krijgen over hetgeen waar we zoveel over nadenken. Het loslaten van die gedachten roept dan een soort van controle verlies op waardoor we het idee krijgen helemaal de grip te verliezen. Maar als we al niet weten wat de oplossing mag worden (want anders zouden we er ook niet zoveel over nadenken) dan weten we ook niet wat er kan ontstaan zodra we het loslaten.

EEN VRIJE VAL
Want zonder de focus op een probleem of uitdaging kom je in een soort niemandsland terecht. Een onbekend terrein waar eigenlijk nog niks is. Geen richting, geen oplossing, geen idee en geen kleur. Alsof je een blinddoek op krijgt die je even tijdelijk verblind maar die je ook even wat rust geeft. Want als je niet voor of achteruit kunt, dan is de enige weg eruit naar binnen toe. En daar zit eigenlijk ook je radar. Een verfijnd navigatiesysteem die feilloos afgestemd is op ons wezen. Alleen vergeten we deze tegenwoordig vaak aan te zetten. En zonder richtingsgevoel raken we stuurloos en gedesoriënteerd.

INTUITIE
De spin bouwt haar web op vanuit het midden. Ze weeft gelijke delen en begint zodra deze af is aan het volgende deel. Haar intuïtie vertelt haar precies de afstand en zorgt voor de gelijke delen in het web. Zodra ze klaar is vertrekt ze naar een plek vaak aan het uiteinde van haar web zodat ze haar prooi kan pakken zodra deze gevangen zit. Vanuit de zijlijn heeft ze overzicht. En kan ze snel schakelen zodra er wat gebeurt. Zodra het web beschadigt raakt, repareert ze deze of bouwt ze een nieuw web.

OVERZICHT
Ben niet bang om je zelfgebouwde constructies af te breken. Denk aan status, verwachtingen, verlangens en andere zaken die ons eerder in de weg zitten dan helpend zijn. Wat zit er in je web wat weg kan? Welke gedachtenpatronen kleven aan je en mogen ont-wikkelt worden. Wellicht is het nodig om de zijlijn op te zoeken. Zodat je weer overzicht krijgt. In wat echt belangrijk is. Want verstrikt zitten in je eigen gesponnen web van onnodige ballast zorgt voor energieverlies en uiteindelijk ook voor een verminderde levenslust.

EERST STAP
Want lust om te leven, hetgeen doen waar jij echt van houdt zal altijd een grote bijdrage leveren aan je welzijn. Omdat je doet wat je bent. Heel simpel. Maar maak die eerste stap. Ben niet bang voor een leegte. De spin maakt haar web af. Ongeacht of het mooi wordt. Gaandeweg ziet ze wel hoe groot deze zal worden want soms heb je maar een paar gesponnen draden nodig om al het mooie te kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *